Kaftancıoğlu'ndan Özgür Özel'e sert eleştiri! Konu: Taksim

Kaftancıoğlu'ndan Özgür Özel'e sert eleştiri! Konu: Taksim

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP lideri Özgür Özel'in 1 Mayıs tavrını eleştirdi.

CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sabah saatlerinde polislerin aralarında yaptığı konuşmayı aktardı ve bugün yaşananları değerlendirdi. Kaftancıoğlu, "Emniyet güçleri bile durduramayacaklarını düşünürken gerginlik yaşanmaması adına sendikalar ve partiler tarafından ‘vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş" dedi.

Anayasa Mahkemesi kararına rağmen 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı yasaklandı. Sendikaların oluşturduğu tertip komitesi Saraçhane üzerinden Taksim’e yürüyeceklerini duyurdu, sabah saatlerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’ye gitti.

Polisin yürüyüşe izin vermeyeceğini söylemesinin ardından Saraçhane’de açıklama yapan Özel ve İmamoğlu alandan ayrıldı. Polis müdahalesinin başlamasının ardından da tertip komitesi eylemin sonlandırıldığını duyurdu.

KAFTANCIOĞLU'NDAN ELEŞTİRİ GELDİ


CHP’nin eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün yaşananları değerlendirdi.

Kaftancıoğlu, polislerin kendi aralarında yaptığı konuşmayı da aktararak şunları kaydetti:

'1 Mayıs izlenimim ve konuşulanlar;

Sabah erkenden Taksim ve civarında polis kaynıyordu haliyle Güvenlik güçlerinin kendi aralarındaki diyalogları:

‘-Abi bizimkiler! çok korkuyorlar Taksim’e çıkılmasından -Sendikalar kararlı durur CHP (Özgür Özel denildi) yürürse durduramayız.

-Onlar vazgeçmezse durdurmamız zor.

-Çıksalar ne olacak ki?’

Böylesi bir dönemde, Emniyet güçleri bile durduramayacaklarını düşünürken gerginlik yaşanmaması adına sendikalar ve partiler tarafından ‘vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş. Kısmetse seneye diyelim."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.